DANI KRUHA
OD ZRNA DO POGAČE
Dana 20. listopada 2017. obilježili smo Dane kruha i zahvalili se za plodove jeseni prigodnim programom te blagoslovom koji je uz poticajne riječi udijelio fra Petar Cvekan.
Nastavak teksta i ostale fotografije vidjeti pod opširnije
Dana 20. listopada 2017. obilježili smo Dane kruha i zahvalili se za plodove jeseni prigodnim programom te blagoslovom koji je uz poticajne riječi udijelio fra Petar Cvekan. U programu su sudjelovali učenici od prvog do četvrtog razreda koji su na kreativan, poučan i zanimljiv način prikazali put od zrna do pogače, kao i plodove voća i povrća. U predstavljanje je bila uvrštena Pjesma stvorova sv. Franje Asiškoga.
Prvi su razredi prikazali vrste žitarica i scenski rad mlina i mlinara. Nakon njih učenici drugih razreda donijeli su različite vrste brašna i poučili nas što se sve od njega može pripremiti, a pekar i njegovi pomoćnici pokazali su nam postupak izrade kruha. Treći su razredi donijeli kruhove izrađene od različitih vrsta brašna i objasnili kvalitetu u raznolikosti kao i razne vrste peciva, njihov nastanak i karakteristike. Na kraju su četvrti razredi prezentirali vrste plodova voća i povrća, zimnicu izrađenu od njih a čuli smo i neke recepte za njezinu pripremu. Učenici koji su vrsni slastičari mogli su dobiti i recepte za izradu slastica od voća.
Kroz program su nas pjesmom vodile učenice četvrtog razreda.
Vesna Palijan, vjeroučiteljica
« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |