preskoči na sadržaj
Dan planeta Zemlje

Jedan izazov Dan planeta Zemlje u 2. b bio je ovaj: Priroda je izvor i nadahnuće, njezine ljepote inspirirale su mnoge umjetnike na stvaralaštvo. Fotografiraj jedan detalj u prirodi poput leptira, dijela lista ili cvijeta. Istražuj, uživaj!
Tehnički muzej

Učenici 3. a i 3. b razreda posjetili su Tehnički muzej Nikola Tesla. Razgledali su Planetarij, Rudnik, Vatrogastvo i Promet. Sudjelovali su na radionicama izrade padobrana i aviona. 

Školski maskenbal

Došlo je vrijeme ludiranja, zabave i maskiranja. Svatko je na jedan dan postao netko drugi. Superheroji, policajci, liječnici, vatrogasci, vile, bubamare, slikari... danas su školski hodnici bili puni različitih maski. Nakon školskog maskenbala izabrali smo najbolje od najboljih maski, a poslije u učionicama uživali u krafnama. 

Likovni natječaj

Prvašići jako vole slikati i crtati pa ponekad osvoje i nagradu za svoj likovni izričaj. Ponosni smo na našeg učenika Tina Eugena Bajtala, 1. B, koji je dobio pohvalu za portret Marije Jurić Zagorke na likovnom natječaju Velikani hrvatske prošlosti.

učiteljica Daria Jurić Kapitan 


    

Lutkarska radionica

U srijedu, 29. 1. 2020., održana je zanimljiva lutkarska radionica u 2. a razredu. Voditelji radionice su dvije glumice lutkarice, Mirna Ostrošic i Sara Ipša. Zajednicki smo izrađivali lutke ginjole. Za izradu su nam poslužile stare čarape, čepovi, gumbi. Bili smo jaaako kreativni i pri tome naučili da i od starih stvari možemo dobiti nove i korisne.


Muzej za umjetnost i obrt

U sklopu projekta Art educa u srijedu, 13. 11. 2019., posjetili smo Muzej za umjetnost i obrt. Uz stalnu postavu muzeja imali smo i zanimljivu radionicu što je svakako uljepšalo tadašnji tmurni i kišni dan.


Dumovec u našoj školi

Učenike prvih razreda posjetila je predstavnica azila za napuštene životinje Dumovec. Prošli su kroz vrlo korisnu i zanimljivu edukaciju. Naučili su kako postati odgovorni vlasnici psa, što sve treba psu, koje su njegove potrebe, kako prići psu te su na kraju kroz kviz potvrdili svoje znanje i zaslužili diplome. Učenici su vrlo odgovorno i savjesno shvatili pouku ove edukacije. Životinja nije igračka! 

Cedevita

U četvrtak, 14. 11. 2019., učenici 3. b posjetili su tvornicu Cedevita. Pri ulasku u tvornicu učenici su obukli zaštitne kute i u pratnji voditelja krenuli u obilazak zgrade proizvodnje Cedevite. Razgledali su i obišli pogone proizvodnje i odjela za istraživanje i razvoj. Naučili su puno o proizvodima Cedevite te isprobali nove okuse Cedevitinih napitaka i bombona.
Na kraju posjeta učenicima su uručeni poklon paketići s proizvodima Cedevite. 

Mjesec knjige

Mjesec knjige u 2. b!

 

 

Etnografski muzej

U četvrtak, 7. 11. 2019., 2. a razred naše škole posjetio je Etnografski muzej. Posjet je organiziran u sklopu projekta Art educa, za koji je zaslužan Centar mladih Ribnjak, Gradski ured za odgoj i obrazovanje, te sami sudionici projekta - partneri Muzeji i naša škola. Projekt je zamišljen kao posjet i održavanje radionice u Muzeju partneru. Ovaj put smo gledali i sudjelovali u predstavi pričalice bajki Jadranke Pak. Naša škola već nekoliko godina sudjeluje u ovom projektu i uvijek se vratimo oduševljeni viđenim. Nekoliko sličica i dječjih radova najbolje govori o tome.

 

Muzej grada Zagreba

U petak, 8.11.2019., učenici 3.b u sklopu projekta Art educa posjetili su Muzej grada Zagreba. U pratnji učiteljice Jelene Orlović i voditeljice projekta Snježane Petrov razgledali su muzej i sudjelovali u radionici izrade vitraja.
 

Memorijalni stan Marije Jurić Zagorke

U četvrtak, 7. 11. 2019., učenici 3. b u produženom boravku s učiteljicom Veronikom Dodig posjetili su Memorijalni stan Marije Jurić Zagorke.


 

Dan kruha

Učenici 1. b razreda zajedno sa svojom učiteljicom okušali su se u miješanju i izradi raznih peciva te postali pravi mali pekari. Miris svježe pečenih peciva ispunio je učionicu. Kako im je bilo zabavno možete vidjeti na fotografijama. 
Kestenijada
Učenici 3. a i 3. b razreda naše škole sudjelovali su u četvrtak, 17. 10. 2019., na Kestenijadi u OŠ Šestine.
Natjecali su se u zabavno-sportskim igrama s kestenima.
Dio veselog i zabavnog ugođaja pogledajte na fotografijama.
 

 

Terenska nastava Grad mladih - Pozdrav jeseni!

Učenici 1., 2. i 3. razreda zajedno sa svojim učiteljicma veselo i razigrano su pozdravili jesen na terenskoj nastavi u Gradu mladih. Kako nam je bilo najbolje se može vidjeti na fotografijama. 
                                                                                  
Poštujte naše znakove

POŠTUJTE NAŠE ZNAKOVE

preventivna akcija Ministarstva unutarnjih poslova i Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu,

uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja i u suradnji s Gradom Zagrebom, Kazalištem Tvornica lutaka, Hrvatskim društvom skladatelja i drugim partnerima održana je 17. rujna 2019. godine s početkom u 10 sati. Sudjelovali su učenici 2. a  i 2. b razreda naše škole uz pratnju svojih učiteljica. Nakon kratke i sadržajno zanimljive predstave u Hrvatskom narodnom kazalištu, vezane na zadanu temu, program se nastavio na improviziranim poligonima i štandovima ispred navedenog kazališta. Cijeli program pratila je naša ministrica Blaženka Divjak i ostali uzvanici Ministarstva unutarnjih poslova. Likovno-literarni natječaj

Natječaj "Bickil u srcu"

Učenici 2. a razreda sudjelovali su na natječaju "Bicikl u srcu" u organizaciji Hrvatskog državnog arhiva. Natjecali su se u likovnom i literarnom području i osvoji nagrade u oba. Učenica Magda Ožić Bebek osvojila je 1. mjesto za literarni rad uz mentorstvo učiteljice Ane Rončević, a likovni rad je osvojio 2. mjesto koji su naslikale, zajedničkim snagama, učenice Magda Ožić Bebek, Katja Zrinščak i Ema Maras uz mentorstvo učitelja Dragog Zenka. Čestitamo načim učenicima! Bravo!


  

Likovni naječaj

Likovni natječaj „Plastelinko

Učenici 3. b razreda sudjelovali su na likovnom natječaju „Plastelinko“ uz mentorstvo učiteljice Katarine Čolig. Trud, rad, maštovitost i kreativnost prepoznati su od strane žirija. Rad učenice Marije Ament prepoznat je u mnoštvu radova te je izabran za 2. mjesto na natječaju. Osim što je osvojeno 2. mjesto, radovi učenika Davida Vujića, Lea Ivana Milićevića i učenice Nike Božikov izabrani su za izložbu. Jedinstvo i međusobna potpora koja krasi razred pokazala se i u ovom trenutku. Svi učenici koji su sudjelovali u natječaju, posjetili su otvorenje izložbe i podržali svoju prijateljicu prilikom primanja nagrade.

Čestitamo našim učenicima! Bravo!                      


 

Likovni natječaj

Likovni natječaj "Život uz rijeku Savu"

Učenici 1. b, 2. a i 3. b razreda sudjelovali su na Međunarodnom likovnom natječaju "Život uz rijeku Savu". Rad i trud naših učenica je prepoznat. Učenica Zoya Shitum, uz mentorstvo učiteljice Andreje Juričev, osvojila je 1. mjesto na natječaju. Osim osvojenog Zoyinog 1. mjesta, odabrani su i radovi za izložbu učenica Nole Stojnić i Dore Tomorad iz 3. b razreda, uz mentorstvo učiteljice Katarine Čolig, te Marte Markotić iz 1. b razreda mentorice učiteljice Andreje Juričev. 
Potaknuti ovim iskustvom, veselimo se svakom sljedećem sudjelovanju na novim likovnim izazovima. 
Čestitamo načim učenicama! 

Izložba je otvorena u Muzeju grada Zagreba od 9. do 19. svibnja. 

Učiteljice Andreja Juričev, Ana Rončević i Katarina Čolig

     
  
  

 

Sretan Uskrs!

SRETAN USKRS ŽELE VAM UČENICI I DJELATNICI OŠ MIROSLAVA KRLEŽE 

                         

Kako bi razveselili svoje roditelje za Uskrs, učenici 2.a razreda izradili su čestitke u obliku pisanice koja se skriva u travi. Svima želimo sretan Uskrs uz puno odmora i igre! 

 

 
 
 

Organizirano vrijeme PB - Voda tekućica

Vrijedni prstići učenika 3. b razreda vješto su oblikovali vodu tekućicu od izvora do ušća. 
 

Zadatak smo ispunili, a ostatak mašti prepustili!

 

Škola u prirodi Novi Vinodolski

Četvrtaši naše škole su od 18. do 22. 3. sa svojim učiteljicama Ivonom i Majom te učiteljicom Katarinom Čolig boravili u Domu Crvenog križa u Novom Vinodolskom.
Vrijeme nas nije najbolje poslužilo, bura gotovo otpuhala, no nismo se dali smesti. Iskoristili smo svaku minutu za učenje i zabavu. Posjetili smo Astronomski centar u Rijeci gdje smo naučili otkud potječemo i kako je nastala Zemlja. U Crikvenici smo u Aquarijumu vidjeli različite vrste morskih riba od kojih su se učenicima, naravno, najviše svidjeli morski psi. Posjetili smo i Galeriju i muzej Novi Vinodolski gdje su učenici doznali o povijesti grada i Vinodolskom zakonu. Nakon svake posjete organiziran je kviz u kojima su učenici pokazali koliko su zapamtili i naučili.
Studentice Učiteljskog fakulteta u Zagrebu su s učenicima odradile radionice Vjetrovi Jadrana, Ne rugaj se i istražili novovinodolski arboretum. Svaku večer smo imali različito događanje, večer ludih frizura, supertalent, disko i sl. Tijekom dana smo i našli vremena za šetnju, igranje odbojke, nogometa i ostalih igara. Nakon što je pao mrak igrali smo društvene igre i dobro se nasmijali. Škola u prirodi je bila upravo onakva kakva ona treba biti, poučna i zabavna!          
     

 

Prvašići

Prvašići mi smo, pravi prvaci,
vrijedni i pametni mali veseljaci. 

Znamo da je pisanje jako važna stvar
pa smo svakom slovu nacrtali par. 

Sad slovarica naša učionicu nam krasi
pa gledamo u nju kad se znanje (koji put) ugasi. 

                                                                   1. b

Fašnik u školi

FAŠNIK U ŠKOLI – 5. ožujka 2019.

Našu školu su na jedan dan preuzele maškare. Vještice, superjunaci, princeze, kauboji, policajci, mačke, bakice i djedice, duhovi, lovci, baloni…svega je bilo, kao na pravom karnevalu. Svaki razred je zajedno sa svojim učiteljicama prodefilirao sportskom dvoranom, a odabrani žiri je birao najoriginalniju masku. Imali su težak zadatak.

U veselom i razigranom tonu učenici su se vratili u svoje učionice i nastavili s radom. Vidimo se sljedeće godine!

 

TRAŽILICATURNUSI
     

Ovaj tjedan je

    TURNUS

(00.00.2022. - 00.00.2022.)


CURRICULUM

GODIŠNJI PLAN I PR

INFORMACIJE

VIR. KNJŽNICA
 
 
 

RED BUTTON

 

ŠKOLSKA LIJEČNICA
dr. Ana Zadro
Laginjina 16
parni datumi-popodne
neparni datumi-ujutro
tel.01/4843818

PRAVILNIK

OGLASNA PLOČA

 

e-DNEVNIK

e-DNEVNIK UČENICI

ŠKOLA ZA ŽIVOT

MONOGRAFIJA
OTVORITE MONOGRAFIJU NAŠE ŠKOLE U PDF-u

VREMENIK
POŠTOVANI RODITELJI, DRAGI UČENICI, VREMENIK PISANIH PROVJERA ZNANJA
ŠK. GOD. 2021./2022
.
I. POLUGODIŠTE
NALAZI SE U E-DNEVNIKU

JELOVNIK
KLIKOM NA SLIČICU OTVARATE DOKUMENT JELOVNIK (PDF)

KALENDAR ŠK. GOD.

ANKETA
Što mislite o e-Dnevniku?

KALENDAR
« Svibanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji


KORISNI LINKOVI
T R A Ž I L I C E
 
 
DNEVNI TISAK
 
 
  
Č A S O P I S I
 
 
 
ODGOJ I OBRAZOVANJE
 
 
  skolska ucilica

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Arhiva dokumenata

FORUM
preskoči na navigaciju