2022-05-16 12:38:55

Državno natjecanje iz klasičnih jezika

Državno natjecanje iz grčkog i latinskog jezika održavalo se od 04. do 06. svibnja 2022. u Splitu. Na natjecanju su sudjelovali učenici 8. a: Rebeka Vukoja, Janko Bobetko i Melina Cossetto te Andrea Ament, učenica 8. b razreda.

Svi su se učenici natjecali u kategoriji – grčki jezik dok se učenik Janko Bobetko natjecao u obje kategorije – latinski i grčki jezik.

U kategoriji - grčki jezik REBEKA VUKOJA je osvojila 1. mjesto (48 od 50 bodova)

U kategoriji – latinski jezik  JANKO BOBETKO  se plasirao na 3. mjesto.

U kategoriji  - grčki jezik Melina Cossetto  se plasirala na 6. mjesto, Andrea Ament na 7. mjesto, a Janko Bobetko na 9. mjesto.

Čestitamo učenicima i mentorici Danieli Dukat Harapin.

Svojim uspjehom učenici su pokazali kako interes, trud i marljiv rad uz kvalitetno vodstvo mentorice donose rezultat njima osobno, a ujedno postaju i ponos naše škole. Mi im čestitamo i želimo puno uspjeha u daljnjem školovanju!

Cjelokupni boravak je bio vrlo dobro osmišljen te su učenici uz natjecanje imali priliku za razgled, druženje i uživanje. Smještaj je bio u Trogiru u hotelu Medena. Natjecanje se održavalo u I.  gimnaziji u Splitu. Razgledali smo Trogir, Dioklecijanovu palaču, a u petak smo posjetili Salonu.

Pratnja učenicima bila je Vesna Palijan, vjeroučiteljica.


Osnovna škola Miroslava Krleže Zagreb